maanantai 17. kesäkuuta 2013

Vähän sitä ja tätä

Kun noin vuosi sitten blogia perustellessa jäivät linjavedot ja vastaavat esittelemättä, niin tähän vaiheeseen sopinee eräänlainen väliaikakatsaus.

Alkuperäisenä ajatuksena oli keskittyä lähes puhtaasti varsin kevyisiin ja viihteellisiin hömppäelokuviin. Tässä vaiheessa tarkasteltuna linja onkin enimmäkseen pitänyt hyvin, vaikka mukaan onkin eksynyt silloin tällöin vähän vakavampia ja raskaampiakin juttuja esimerkiksi erilaisten dokumenttien muodossa. En jatkossakaan aio hirveästi stressata, jos vastaan tulee hieman otsikkoon sopimatonta tavaraa, mutta pääpaino tulee edelleen olemaan näissä leppoisampaa menoa edustavissa tapauksissa.

Olen yrittänyt ottaa mukaan vähemmän tunnettuja elokuvia, joista ei ainakaan suomeksi olisi aiemmin paljoakaan kirjoiteltu. Sitä yritän harrastella jatkossakin. Olisi myös tarkoitus ottaa mukaan enemmän "kirja ja elokuva"-projekteja, kun toistaiseksi on aivan liian usein joutunut vain toteamaan, ettei alkuteos ole tuttu. Vaikka suunnilleen samoissa merkeissä valintojen suhteen meno jatkuukin, niin tulevaisuudessa saattaa mukaan päästä myös tiettyjä televisiosarjoja. Lähinnä tämä tarkoittaa luontodokumentteja.

Perustamisen aikoihin oli myös selvää, että en edes yritä jokaisesta katsellusta elokuvasta raapustella mitään, sillä ei oikein ole aikaa eikä edes mielenkiintoa sellaiseen toimintaan. Olen melko varma, että kaikkien vilkaistujen kommentoiminen olisi tappanut tämän naputtelun melkoisen nopeasti. Tällainen noin kymmenen kirjoituksen kuukausitahti tuntuu ihan sopivalta, niin kirjoittelu pysyy mielenkiintoisempana. Toki se ei anna kovin kattavaa kuvaa elokuvamausta, sillä vain noin kolmannes katselluista pääsee mukaan, ja niidenkin suhteen painotukset suosivat tietynlaisia elokuvia. Harkitsin myös sellaista, että tekisin silloin tällöin koostekirjoituksen näistä muista, eli laittaisin lyhyemmin useammasta elokuvasta muutaman rivin samaan kirjoitukseen, mutta koin sen suhteellisen turhaksi, eikä sellaisia ole varmaan jatkossakaan tulossa.

Mitä tulee kirjoituksiin, niin olen vähän pohtinut, että mahtaakohan tarinoiden kommentoimista olla nykyisellään pikkuisen liikaa. Toki laitoin kuvaukseen varoituksen juonipaljastuksista, mutta välillä silti tuntuu siltä, että vähempikin riittäisi. Usein kyllä tulee tähän liittyen nipsaistua tavaraa pois ennen julkaisua, mutta kuitenkin. Hakusanojen perusteella joitakin näyttäisi kiinnostavan vähän kattavampikin tarinan avaaminen,  joten ehkäpä ainakin toistaiseksi jatketaan samaan malliin.

Edelliseen liittyy myös kirjoitusten pituus, joka on yleisesti ottaen jokseenkin kasvanut tässä kuukausien kuluessa. Tiedä sitten, nähdäänkö se suurenakin ongelmana, mutta olen kuitenkin useamman kerran harrastellut rankempaakin karsimista. Usein juttu karkaa myös harhapoluille itse elokuvista, silloin tällöin varsin löyhienkin aasinsiltojen kautta. Näitä olen myös terminoinut, mutta jotkin sivupolut ovat olleet mielestäni sen verran kiinnostavia, että ovat saaneet jäädä paikoilleen.

Kuvien lätkimistä olen myös yrittänyt vähän rajoittaa, ja usein luku jääkin noin 20 kappaleeseen. Välillä kuitenkin tulee innostuttua enemmän. Omasta mielestäni vielä ei ole kuitenkaan tullut mentyä aivan liiallisuuksiin niiden suhteen, mutta on vähän hankala sanoa, miten muut tämän asian kokevat. Lisäksi olen yrittänyt muistaa varoittaa, jos kirjoitusten oheismateriaalit sattuvat sisältämään mahdollisesti järkyttävää materiaalia. Se saattaa tuntua joistakin vähän naurettavalta, mutta olen kuitenkin ajatellut, että tällainen käytäntö on ihan kohtelias.

Vähän aikaa sitten huomautettiin, että pitäisi laittaa loppuun jonkinlainen pisteytys tai vastaava, mutta sellainen ei oikein innosta. En ole juurikaan elokuvien kohdalla pisteytyksiä harrastellut, ja pidän sellaista omalla kohdalla jokseenkin tarpeettomana sekä rajoittavana. Sen sijaan yleensä yritän laittaa tekstin loppuun lyhyen summauksen sanallisesti. Pisteitä, tähtiä tai muita sellaisia ei siis ole jatkossakaan tulossa.

Tällaisia nyt tuli päällimmäisenä mieleen. Näistä ja muista aiheista saa laittaa palautetta sekä ehdotuksia. Sellaiset otetaan aina mielenkiinnolla vastaan. Eipä tässä oikein muuta tällä kerralla tule mieleen...

Hyvää kesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti