Lahjahylly

Silloin tällöin elokuvahyllyjä kolutessa sattuu huomaamaan syystä tai toisesta kokoelmaan päätyneitä kaksoiskappaleita ja ajattelin niitä lahjoitella pois, jos joku vaikka näitä katseltavakseen kaipailisi. Lista päivittyy epäsäännöllisesti ja hiljalleen, miten nyt näitä tulee vastaan järjestelyjen yhteydessä, joten kannattanee välillä vilkaista. Osan olen aikoinaan käytettynä hankkinut, joten kaikki levyt eivät täysin naarmuttomia ole, mutta suurin osa on hyvässä kunnossa ja joissakin vielä muovitukset päällä. Kaikki näistä ovat ainakin aikoinaan omassa soittimessa ongelmitta pyörineet, enkä aio listata mukaan ongelmallisiksi tietämiäni kiekkoja. Myöhemmin sekaan saattaa tulla pieni määrä vaihtelevaa musiikkiakin, mutta jospa ensin elokuvia esille...

Sällskapsresan eller Finns det svenskt kaffe på grisfesten (Seuramatkat - Eli Missä ovat possujuhlat?)
Sällskapsresan II - Snowroller (Seuramatkat 2 - hassunhauska hiihtoloma)
SOS: En segelsällskapsresa (SOS - purjehdusreissu)
Den ofrivillige golfaren (Golffari)

Siinäpä olisi tarjolla rennon reissumiehen, eli Stig-Helmerin neljä ensimmäistä seikkailua yksittäisinä DVD-julkaisuina. Heppu ystävineen viettää leppoisaa laatuaikaa aurinkorannoilla, lumisessa vuoristossa lasketellen, kesäisessä saaristossa purjehtien ja golf-kentilläkin hutkien hölmöllä tavalla hyväntuulisen ilmapiirin vallitessa tohelointien yllä. Kolmesta ensimmäisestä tykkäilen itse kovin ja laittaisin ne ainakin näkemieni pohjoismaisten lomakomedioiden kärkijoukkoon. Tarkempia kommentteja voinee lukaista linkkien kautta, eikä se golf-hassuttelukaan mielestäni mitään tuskailua ole. Nämä yksittäiset kiekot tulivat minulle tarpeettomiksi, koska hankin myöhemmin samat levyt sisältävän kokoelman, jotta sain myös ne pari puuttuvaa tapausta haltuun. Kaikissa on ruotsinkieliset kannet, mutta jokainen levy sisältää tekstityksen suomeksi. Sisällöstä sanottakoon vielä, että kaikilta kiekoilta löytyy extrana noin tunnin rullaileva dokumentti I Stig Helmers fotspår (Stig-Helmerin jalanjäljillä), joka on myös suomeksi tekstitetty. Nämä julkaisut olen uusina hankkinut ja ainakin pikaisen tarkistuksen perusteella ne ovat edelleen hyvässä kunnossa.Beethoven
Beethoven's 2nd (Beethovenin toinen)
Beethoven's 3rd (Beethovenin kolmas)

Beethoven's Christmas Adventure (Beethovenin jouluseikkailu)

Beethovenin koiruuksissa on vähän sama homma kuin Stig-Helmerin reissuissa, eli puuttuvat pätkät saadakseni menin myöhemmin hankkimaan kaikki kahdeksan elokuvaa sisältävän kokoelmakopan ja sen myötä aiemmin ostetut julkaisut tulivat tarpeettomiksi. Elokuvat on yläpuolella eritelty kahteen osaan, koska ensimmäiset kolme tekelettä on koostettu yksien kansien sisälle. Kiekkojen kunnosta mainittakoon, että nämä kaikki eivät ihan uutta vastaavia ole, ja trilogiaboxin ensimmäinen levy onkin hyvinkin naarmuinen, mutta toinen on ilmeisesti vähemmän käytetty ollen ihan ok ja kolmas taas käytännössä naarmuton. Jouluseikkailun olen ostanut uutena ja se on edelleen levyltään ja kansiltaan hyvässä kunnossa. Trilogiakokoelma on yhteispohjoismainen julkaisu, joten siinä on kansitekstit englanniksi, jouluelokuvassa taas kansitekstit kotoisella kielellä, mutta kaikissa elokuvissa siis on valittavana suomenkielinen tekstitys. Kaaosta tuottelevan koirakaverin kohelluksista voi lukea tarkemmin linkeistä ja DVD-julkaisuja nämä neljä ovat.Piglet's BIG Movie (Nasun SUURI elokuva)

Näinpä tulee vähän Puh-puuhiakin listalle, vaikkakin Nasu-voittoisesti. Itsehän kohtalaisen paljon tykkäilen tästä sympaattisen pienen possuystäväisen omasta elokuvasta ja tässä olisi tarjolla kiinnostuneelle suloisen höpsöä ja kaunista katseltavaa pikkumetsän porukan touhuista. Muistaakseni ostin tuplakappaleen alkujaan lahjaksi, joka korvautuikin lopulta toisella. Ylimääräinen levy on siis uusi ja edelleen muovitettuna hyllyssä lojuu. Suomalaisesta DVD-julkaisusta on kyse, eli kannet suomeksi ja samoin tekstitys sekä puhe on valittavissa suomenkielisenä.


Emil i Lönneberga (Vaahteramäen Eemeli)

Aikoinaan ehdin ostamaan kirpputorilta ensimmäisen Eemeli-elokuvan yksittäisjulkaisuna, mutta sitten tulikin koko kolmikon sisältämä boxi tarjoushintaisena vastaan ja niinpä tässä olisi tarjolla monien tykkäilemä alkuperäinen kooste vilkkaan ja kekseliään pojan kepposteluja. Kotimainen DVD tämäkin, eli kansitekstit suomeksi, kuten myös ääniraita, mutta tekstitysvaihtoehtoa on lähinnä ruotsiksi tarjolla. Kiekko siis on käytetty kappale, mutta selkeästi vähemmän naarmuuntunut kuin vaikkapa ensimmäinen Beethoven.


Levyjen perään voipi kysellä sähköpostin kautta (mlahtin(a)hotmail.com) tai vaikka tässä kommenttien avulla. Jos sattuu Porin lähistöllä asustelemaan tai liikkumaan, niin luulisin, että luovutus onnistuu ilman postipalveluja, mutta kyllä minä noita lähettelenkin. Levyt tosiaan ovat maksuttomia, mutta jos näitä postittelen, niin sitten pitäisi postimaksua vastaava summa tilille siirtää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti